"Ik fiets, dus ik ben"

 

Dit boek is verschenen in 2007. Het bevat een min of meer autobiografisch overzicht van alle fietsverhalen die ik in de loop der jaren heb geschreven. In september 2008 is het boek in herdruk verschenen met een nieuwe omslag.

Uit het voorwoord:

Verhalen schreef ik al een tijdje, zonder specifieke bedoeling, meer l'art pour l'art: 'schrijven om het schrijven'. En heel veel over fietsen, omdat dat nu eenmaal als een rode draad door mijn leven loopt. De vraag begon zich echter steeds pregnanter op te dringen wat ik met al die schrijfsels zou doen. Ze laten verpieteren op de harde schijf? Met risico op crash annex verdwijning? (Al moet gezegd worden dat het een en ander reeds eerder het levenslicht gezien heeft, in een of ander stoffelijk blad).

Afgelopen jaarwisseling besloot ik, weliswaar vertroebeld door de alcohol, wederom een voornemen uit te spreken: "Het moest nu maar eens op papier komen. Voor de draad ermee!".

Lees het interview/portret in De Gelderlander.

"Toen ik vandaag uit handen van Marc Peeters het allereerste exemplaar kreeg, nog voordat de presentatie van start ging, voelde ik me vereerd. Het bewijs las ik dezelfde avond. Mont Ventoux, Alpe D'Huez, Tilff-B-Tilff. De zondagmorgen-liefhebber leest over zichzelf, hoe hij reed, wat hij dacht, wat hij ook wel zou willen, zulke tochten maken. En dat is leuk." - de 1e (anonieme) koper

"Ik ga hier reclame voor maken" - Martin Ros

"Als 'Fietsboek' een verademing tussen alle 'Wielerboeken' - Jan Zomer

"Marc is een taalvirtuoos die zijn belevenissen voldoende uitspint om als lezer tot een reële beleving te komen..." - Tijdschrift De Wereldfietser

Bestel dit boek online op BoekenRoute.nl.

Klik hier voor foto's van de bijeenkomst Klasjeneere van de Veldeke-krink Venlo op 25 april 2010, waar de auteur een gesprek had met Hans Jacobs, voorzitter van de kring én oud-klasgenoot op de Lagere School in Venlo.